Άρωμα Ελλάδας στο «FOOD & LIFE 2016»

 Η τροφή μας είναι ο πολιτισμός μας

 

 

 

 

 

 

 

του Αντώνη Ευθυμίου

συντάκτη της “Terra Greca / Drachme

Ο πολιτισμός και το περιβάλλον συνιστούν δύο κύριους άξονες προόδου μιας χώρας. Η σχέση του ανθρώπου με τη γη, τον βοήθησε ανά τους αιώνες να βελτιωθεί και να εξελιχθεί. Η μάνα γη δέχεται τους σπόρους, τους κάνει να ανθίσουν και να καρποφορήσουν. Σπόροι, που γεννιούνται, πεθαίνουν και αφήνουν πίσω τους καινούργιους, σε μια επαναλαμβανόμενη αναπαραγωγή. Σέμελη, Δήμητρα, Κόρη, Αριάδνη, γυναικείες θεότητες προστάτιδες της γονιμότητας, εξέφραζαν τη μάνα γη στην Αρχαιότητα. Από τότε μέχρι σήμερα, η ελληνική γη έχει θρέψει πολλές γενιές και τα προϊόντα της είναι φημισμένα στα πέρατα της οικουμένης και ταξιδεύουν συχνά σε διεθνείς εκθέσεις τροφίμων για να τα γευτούν απαιτητικοί ουρανίσκοι. Μία από τις πιο γνωστές εκθέσεις της Ευρώπης είναι η «Food & Life».

Η Διεθνής Έκθεση Τροφίμων και Ποτών «Food & Life» διοργανώνεται κάθε χρόνο από το 2004 στο Εκθεσιακό Κέντρο του Μονάχου (Messe München), προσφέροντας υψηλής ποιότητας προϊόντα και σπεσιαλιτέ από όλη την Ευρώπη. Φέτος, η Ελλάδα έδωσε για 4η χρονιά το δυναμικό παρών σε αυτό το τόσο σημαντικό γεγονός από τις 23 έως 27 Δεκεμβρίου 2016.

Η ελληνική συμμετοχή στην έκθεση «FOOD & LIFE 2016» διοργανώθηκε από την εταιρία K.L.Ni. Promotion υπό την αιγίδα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και του Ελληνογερμανικού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου. Παραγωγοί από την Ήπειρο (20) και παραγωγοί από την υπόλοιπη Ελλάδα (11) είχαν την ευκαιρία να εκθέσουν τους γευστικούς θησαυρούς τους. Κλασικά παραδοσιακά ελληνικά προϊόντα, όπως ελαιόλαδο, ελιές, φέτα, γραβιέρα, γιαούρτι, μέλι, ρίγανη, τσάι, βότανα, κρασί, αλλά και εκλεκτά τρόφιμα, όπως γάλα γαϊδούρας, παραδοσιακά λουκάνικα και αλλαντικά, μανιτάρια, λουκούμια, χυμός ροδιού, κατάφεραν να τραβήξουν το ενδιαφέρον των παρευρισκομένων, Ελλήνων και ξένων. Μάλιστα, ορισμένοι δε αντιστάθηκαν στις ελληνικές λιχουδιές, όπως το χυμό ροδιού ή την ελληνική σούπα.

Το Σάββατο 26 Νοεμβρίου, η βραβευμένη chef από την Ελληνική Λέσχη Αρχιμαγείρων Ευαγγελία Καρκαμπίτσα, παρουσιάσε ένα μοναδικό γαστρονομικό show σε ειδικά διαμορφωμένη σκηνή, μαγειρεύοντας πρωτότυπες συνταγές, φτιαγμένες από εκλεκτά προϊόντα των παραγωγών της Περιφέρειας Ηπείρου. Επίσης, κατά τη διάρκεια του show, το χορευτικό συγκρότημα της Ελληνικής Ηπειρώτικης Κοινότητας Μονάχου χόρεψε παραδοσιακούς χορούς ξεσηκώνοντας τους παρισταμένους.

Από πλευράς επισήμων, την έκθεση επισκέφθηκαν από το Μόναχο: η Εμπορική Ακόλουθος του Γενικού Προξενείου Χριστίνα Στεφανίδου, ο Αρχιμανδρίτης π. Γεώργιος Σιώμος, ο πρόεδρος Νίκος Σταμάτης και μέλη της Ηπειρώτικης Κοινότητας Μονάχου και ο πρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Haar Απόστολος Κότσης. Από την Ήπειρο: Ο Αντιπεριφερειάρχης Άρτας Βασίλης Ψαθάς και η υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων της Περιφέρειας Σοφία Φούκη.

Η ευγένεια και η προθυμία των εκθετών και η μεγάλη ποικιλία των ελληνικών προϊόντων συνετέλεσαν στην επιτυχία της ελληνικής συμμετοχής. Μέσα σε λίγα τετραγωνικά, παρουσιάστηκε ολόκληρη η Ελλάδα από το Βορρά μέχρι το Νότο: Σέρρες, Θεσσαλονίκη, Γιάννενα, Μέτσοβο, Πρέβεζα, Ηγουμενίτσα, Πάργα, Τζουμέρκα, Βόλος, Εύβοια, Ερμιόνη, Κρήτη.

Ανανεώνουμε το ραντεβού για το «FOOD & LIFE 2017», αδημονώντας να δοκιμάσουμε πάλι τα αγαθά της μάνας γης.

Δημήτρης και Νίκος Λέμης, K.L.Ni. Promotion, υπεύθυνοι της ελληνικής συμμετοχής

Αρχισυνταξία: Ιωάννα Παναγιώτου Μάμαλη


Η ΠΑΡΟΥΣΑ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΧΟΡΗΓΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ:

genima_banner_848x90

ellinikos_kinimatografos_banner