Είμαστε στον… αέρα και σας περιμένουμε!

enaeria

genima_banner_848x90
Αιώρηση και ελευθερία…

 «Η ζωή χωρίς ελευθερία είναι σαν σώμα χωρίς ψυχή»

Χαλίλ Γκιμπράν

Αν θέλετε να νιώσετε για λίγο ελεύθεροι, να δημιουργήσετε, να εκφραστείτε, τότε το «Σεμινάριο Εναέριων Ακροβατικών Πανιών» στις 26.11.16 στο Μόναχο (Ungererstr. 131) είναι η ευκαιρία που περιμένατε! Το Πνευματικό Κέντρο των Αγίων Πάντων έχει ήδη μετατραπεί σ’ ένα φαντασμαγορικό χώρο αναψυχής, όπου όλα μπορούν να συμβούν. Φανταστείτε τα πανιά να γίνονται φτερούγες που θα σας κρατήσουν ψηλά. Θα αναρριχηθείτε, θα αιωρηθείτε, θα τυλιχθείτε, θα ξετυλιχθείτε, θα περιστραφείτε, θα ψηλώσετε, θα μικρύνετε και στο τέλος θα αισθανθείτε την απόλυτη ευεξία.

 

enaeria 2Όταν το τσίρκο συναντά το θέατρο…

Τα εναέρια ακροβατικά πανιά, μία από τις πιο διαδεδομένες, εντυπωσιακές και θεμελιώδεις τέχνες του τσίρκου, έχουν ήδη ενσωματωθεί σε πολλές θεατρικές παραστάσεις. Πρόκειται για συνδυασμό σωματικής άσκησης και χορού στον αέρα. Για την άγνωστη τέχνη που άλλοι φοβούνται, άλλοι θαυμάζουν και πολλοί αγνοούν θα μάθετε στο πρώτο μέρος του σεμιναρίου.

Πρωτοεμφανίστηκε το 1959 σε μία γαλλική Σχολή Τσίρκου και από τότε έχει ταξιδέψει σε όλες τις χώρες του κόσμου.

Η δύναμή της δεν μπορούσε να αφήσει ασυγκίνητη και τη Θεατρολόγο Ηρώ Κωστράκη που εδώ και 4 χρόνια έχει ανεβάσει πολύ ψηλά τον πήχυ στα θεατρικά δρώμενα της βαυαρικής πρωτεύουσας.

 

Τα μιούζικαλ AnnieΤο ξύλο βγήκε από τον Παράδεισο και η όπερα Hansel and Gretel είναι μονάχα κάποιες από τις συγκινήσεις που απλόχερα μας χάρισε μαζί με την Παιδική Χορωδία της Ορθοδόξου Εκλλησίας MELODIA/ΜΕΛΩΔΙΑ.

Στο δεύτερο μέρος, θα γνωρίσετε και θα εξοικειωθείτε με το βασικό υλικό, που είναι το ακροβατικό πανί. Θα ακολουθήσει ένα ζέσταμα με στόχο τη μυϊκή ενδυνάμωση, την ευλυγισία και την έκφραση των συναισθημάτων.

Έπειτα θα μάθετε να ανεβαίνετε, να κατεβαίνετε και να κάνετε όμορφα σχήματα και φιγούρες πάνω στο πανί. Το μάθημα κλείνει με ελεύθερο παιχνίδι κι ασκήσεις αποθεραπείας και χαλάρωσης.

Το σεμινάριο απευθύνεται σε όλους. Μικροί και μεγάλοι θα παρακολουθήσουν ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα, όπου συνδυάζεται μοναδικά η φαντασία, η γυμναστική, η ευλυγισία και ο χορός!

Στους ανερχόμενους ακροβάτες θα χορηγηθεί δωρεάν πιστοποιητικό παρακολούθησης (Zertifikat) υπογεγραμμένο δια χειρός… Χάρις Λουσιοπούλου που γνωρίζει όσο λίγοι την ακροβατική τέχνη στην Ελλάδα.

Όσο εσείς κάνετε προθέρμανση, εκείνη ετοιμάζει τη βαλίτσα της για το Μόναχο. Την συνοδεύει επαγγελματίας φωτογράφος, ο οποίος θα σας απαθανατίσει όσο εσείς… θα αιωρείστε ανέμελα!

Το ελληνογερμανικό περιοδικό DRACHME/ΔΡΑΧΜΗ είναι χορηγός επικοινωνίας και στηρίζει την αξιόλογη αυτή προσπάθεια.

enaeria-4

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Α’ ΜΕΡΟΣ (1 ΩΡΑ)

♦ Ιστορία τσίρκου / εναέριων ακροβατικών
♦ Διάλογος με θέμα τις παραστατικές τέχνες

ΔΙΑΛΕΙΜΜΑ (15 ΛΕΠΤΑ)

Β’ ΜΕΡΟΣ (2 ΩΡΕΣ)

♦ Ομάδες / γνωριμία με το ακροβατικό πανί (υλικό)
♦ Ζέσταμα / μυϊκή ενδυνάμωση / ασκήσεις ευλυγισίας
♦ Εκμάθηση τεχνικού αντικειμένου /
όμορφων φιγούρων κ’ σχημάτων
♦ Ελεύθερο παιχνίδι / πρακτική εξάσκηση
♦ Αποθεραπεία, χαλάρωση

ΩΡΕΣ

10:30 – 12:00 (5-8 χρονών)
12:30 – 15:30 (παιδικό κ’ εφήβων)
16:30 – 19:30 (ενηλίκων)

Οι θέσεις είναι περιορισμένες. Θα τηρηθεί η σειρά προτεραιότητας.

ΤΟΠΟΣ

Kulturzentrum der gr. orthodoxen Kirche
Ungererstr. 131, 80805 München

ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

5-8 χρονών 25€, παιδικό / εφηβικό 40€, ενηλίκων 45€

ΕΓΓΡΑΦΕΣ

Μ: 0176 72492039, Ε: irokostraki@yahoo.de

Φωτογραφίες: Pinterest

Κείμενο: ® JOPA News, Αντώνιος Ευθυμίου

                           asthetik-an-der-oper ellinikos_kinimatografos_banner

panoutsopoulos_logo