Jopa-News Broadcast: Το Υπουργείο Παραπαιδείας προειδοποιεί…

jnbroadcast

genima_banner_848x90

 

 

Συντελεστές:
Παραγωγή: © Jopa & Drachme 2016
Υπεύθυνη Ύλης: Ιωάννα Παναγιώτου Μάμαλη
Εικονοληψία, Γραφιστικά, Μοντάζ: Παντελής Βατουσιάδης
Λογότυπο: Λίζα Παντελιάδου
Επιστημονικός Συνεργάτης: Αθανάσιος Μπαγκατζούνης
Προώθηση: Αντώνιος Ευθυμίου
Μακιγιάζ: Χρύσα Βατουσιάδου
Κομμώσεις: Katerina Hairstyle
Τεχνικός: Αναστασία Γιουμίδου
*Τα γυρίσματα έγιναν στην Κοζάνη/ Οικία Νικολάου Μπαγκατζούνη
Στούντιο: Κατερίνη

 

Ενημέρωση σε 1,5 λεπτό από την www.jopa-news.com

Ο Μενέλεος φον Κοζάνη εν δράσει! 

Καλωσορίζουμε τη νέα σχολική χρονιά μ’ ένα σατιρικό βίντεο*, όπου με τη βοήθεια ηρώων της καθημερινής ζωής καυτηριάζουμε τα κακώς κείμενα.

Καλωσορίσατε κι εσείς στη σελίδα που θα συνεχίζει να φωτίζει την αλήθεια με κάτι που ποτέ δε θα εκποιηθεί, γιατί απλούστατα δεν κοστολογείται. Και δεν μπορεί να κοστολογηθεί, γιατί είναι ανεκτίμητης αξίας. Είναι η βαθιά ριζωμένη στην ελληνική παράδοση λαϊκή σοφία.

Αυτή ξεκινά από τον παππού Αίσωπο και τον λαϊκό ήρωα Καραγκιόζη και φτάνει ως τον καθημερινό, απλό άνθρωπο, που, ό,τι κι αν του συνέβη τα τελευταία κρίσιμα χρόνια, δεν έπαψε να ονειρεύεται, να χαμογελά, ν’ αντιστέκεται στη χειραγώγηση και να διατηρεί αλώβητη την αξιοπρέπεια και, κυρίως, την αυθεντικότητά του.

Αλλά πρωτίστως δεν έπαψε να βλέπει όλα όσα συμβαίνουν γύρω του για εκείνον χωρίς εκείνον με χιουμοριστική διάθεση. Και να γελάει με την ψυχή του. Και, δυστυχώς, είναι αυτός που εισέπραξε εντέλει την αδιαφορία της πολιτείας, κάτι που σε ευρωπαϊκό πλέον επίπεδο έδωσε «πάτημα» στ’ ακροδεξιά κόμματα.

Αυτόν, λοιπόν, τον απλό, αυθεντικό άνθρωπο, στη σκέψη του οποίου ενσαρκώνονται μεγάλες αλήθειες – τις οποίες πολλοί δεν τολμάνε να πούνε από φόβο μην πέσει η μάσκα της σοβαροφάνειας – , φέρνουμε στο προσκήνιο.

Χωρίς καμιάν απολύτως τάση να τον χλευάσουμε και να «σπάσουμε πλάκα» πάνω του, κάτι που θα ήταν νομικά και ηθικά ανεπίτρεπτο, αλλά και άκομψο. Τουναντίον, δανειζόμαστε τη σοφία του για να σχολιάσουμε μέσω αυτού όλα όσα καθημερινά μας προσφέρουν ως «αλήθειες», υποτιμώντας τη νοημοσύνη μας.

Με το νέο μας εγχείρημα, που φέρει τον τίτλο Jopa-News Broadcast, και τον πειραματισμό μου στη σατιρική δημοσιογραφία, ανοίγει και για εμένα προσωπικά ένα νέο κεφάλαιο στην πορεία μου, έπειτα από 12ετή άσκηση «σοβαρής» δημοσιογραφίας, τα όρια της οποία ολοένα και στενεύουν στο όνομα της επιπόλαιης και επικίνδυνης άσκησής της από τυχάρπαστους υπό ασθμαίνοντες ρυθμούς.

Όπως όλα μας τα project, τίθεται και αυτό δωρεάν στην υπηρεσία όλων, διότι απλούστατα είναι φτιαγμένο για όλους. Για τους αγωνιστές. Τους σκεπτόμενους. Τους βιοπαλαιστές. Τους διανοούμενους. Τους ατίθασους. Τους νοικοκυρεμένους.

Από την Κοζάνη (όπου έγιναν τα γυρίσματα), το στούντιο στην Κατερίνη, και το Μόναχο (όπου εδρεύουμε), έως εκεί που μας πάει η καρδιά μας, στέλνω φιλικούς χαιρετισμούς, με την προτροπή να ομορφύνει τη ζωή μας το γέλιο.

Βάλτε το στη ζωή σας και μοιραστείτε το!

Με βαθιά εκτίμηση και ευγνωμοσύνη για την έως τώρα στήριξη

Ιωάννα Παναγιώτου Μάμαλη Επικοινωνιολόγος (ΑΠΘ & Πάντειο) Υπεύθυνη Ύλης της www.jopa-news.com

Ιωάννα Παναγιώτου Μάμαλη
Επικοινωνιολόγος (ΑΠΘ & Πάντειο)
Υπεύθυνη Ύλης της www.jopa-news.com

* Το παρόν οπτικοακουστικό υλικό συγκαταλέγεται στον α΄ κύκλο του ανατρεπτικού Δελτίου Ειδήσεων της Jopa-News Broadcast, που είναι αφιερωμένος στην ελληνική επαρχία (3 μέρη). Ακολουθούν τα υπόλοιπα με… διεθνείς προδιαγραφές.

CCCCCCCCCCasthetik-an-der-oper ellinikos_kinimatografos_banner

panoutsopoulos_logo