Προσοχή! Επικίνδυνος ιός προσβάλλει Παλαιόκαστο και Ωραιόκαστρο

Refugees Welcome by Jopa
Refugees Welcome by Jopa

Αγαπητοί κύριοι,

Με λένε Ιωάννα. Γεννήθηκα το 1981 στο Μόναχο από γονείς μετανάστες. Δίπλα στην πόλη μου, υπάρχει ένας μαρτυρικός τόπος, για τον οποίο σίγουρα θα έχετε ακούσει. Βρίσκεται στην περιοχή του Νταχάου. Σήμερα, έχει μετατραπεί σε μουσείο. Ωστόσο, πριν λίγα χρόνια αιωρείτο ακόμα η μυρωδιά καμένου ανθρώπινου σώματος, για να μας θυμίζει όλες τις φρικαλεότητες που συνέβησαν κάποτε εκεί.

Ήμουν μικρή, όταν τον επισκέφτηκα. Θυμάμαι πως ήμουν συγκλονισμένη. Εκεί έζησα για πρώτη φορά και κάτι πρωτόγνωρο: φόβο. Έως τότε (ενίοτε και σήμερα) δεν φοβόμουν κανέναν και τίποτα.

Το μοναδικό πράγμα που εξακολουθεί να μου προκαλεί τρόμο, είναι εκείνο το φάντασμα που εκεί είδα πρώτη φορά να περιφέρεται. Έχει όνομα και λέγεται «ρατσισμός». Πρόκειται για έναν ιό που, σαν προσβάλει το ανθρώπινο σώμα, μπορεί να έχει ανεξέλεγκτες συνέπειες.

Στην αρχή δεν ανέχεσαι κανέναν, έπειτα τους μισείς όλους: πρόσφυγες, μετανάστες, ομοφυλόφιλους, αναπήρους. Σας παρακαλώ θερμά, σταματήστε να τον εξαπλώνετε. Σταματήστε, επίσης, να απειλείτε, στην περίπτωση που γίνουν δεκτά τα Προσφυγόπουλα, με δήθεν κατάληψη του σχολικού κτιρίου.

Παρεμπιπτόντως, είναι δημόσια περιουσία κι όχι τσιφλίκι των προγόνων σας, που κάποτε οι ίδιοι υπήρξαν πρόσφυγες και είχαν επίσης αντιμετωπιστεί από την τότε τοπική κοινωνία σαν μιάσματα.

Στην περίπτωση που όμως προβείτε στην άνω αναφερθείσα κατάληψη, ενημερώστε μας πάραυτα, ώστε να απομακρυνθούμε από την περιοχή. Θεωρώ κι εγώ, ως ευσυνείδητος και προστατευτικός γονέας, χρέος μου να κρατώ τα παιδιά μου μακριά από εστίες μόλυνσης.

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων

Ιωάννα Παναγιώτου Μάμαλη

Εκδότρια – Επικοινωνιολόγος – Μετανάστρια

ΥΓ: Σπεύσατε να δικαιολογήσετε σε μέσον που έχει δώσει μαθήματα μη ανεκτικότητας σε ξένους, ότι η κίνησή σας εδράζει στον φόβο, καθώς υπάρχει περίπτωση τα παιδιά να είναι προσβεβλημένα από φυματίωση. Πράγματι, πρόκειται για μια σοβαρή νόσο, που όμως θεραπεύεται με εμβολιασμό. Η επιστήμη πλέον έχει κάνει θαύματα. Ακόμα και για μια άλλη –εξίσου δύσκολη– ασθένεια, την ξενοφοβία, έχουν φροντίσει. Επινόησαν το εμβόλιο που λέγεται «Παιδεία», είναι σπάνιο και πανάκριβο. Δεν είναι ευρέως διαδεδομένο, καθώς οι περισσότεροι προτιμούν το Placebo που λέγεται «Εκπαίδευση».

Copyrights Foto: © Jopa & Drachme