Στην Ενορία Αγίων Πάντων προιστάμενος ο Αρχιμανδρίτης π. Σιώμος

Ο Αρχιμανδρίτης π. Σιώμος στην Ενορία Αγίων Πάντων

Ο Αρχιμανδρίτης π. Γεώργιος Σιώμος νέος προιστάμενος στην Ενορία Αγίων Πάντων του Μονάχου.

O Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Γερμανίας κ. Αυγουστίνος χειροτόνησε σε πρεσβύτερο τον π. Γεώργιο Σιώμο, στις 23 Ιανουαρίου 2016 στον ιερό ναό των Τριών Ιεραρχών στο Αννόβερο και του απένειμε το οφφίκιο του Αρχιμανδρίτη. Με απόφαση του Σεβασμιωτάτου κ. Αυγουστίνου ο Αρχιμανδρίτης π. Γεώργιος Σιώμος τοποθετήθηκε στην Ενορία Αγίων Πάντων Μονάχου, ως προιστάμενος της Ενορίας.

Σχετική αναλυτική ανακοίνωση για τη χειροτονία, με πλούσιο φωτογραφικό υλικό υπάρχει στην ιστο-σελίδα της Ενορίας Τριών Ιεραρχών Αννοβέρου: www.orthodoxie.net/hannover

Σήμερα, Κυριακή 31.1.16, το χριστεπώνυμο πλήρωμα της Ενορίας Αγίων Πάντων καλοσώρισε τον νεοχειροτονηθέντα π. Γεώργιο, ο οποίος ως γνωστό υπηρέτησε επί διετίαν περίπου ως διάκονος την ενορία αυτή και του ευχήθηκε έτη πολλά, ευλογημένα και χαριτόβρυτα.

Ο μέχρι τούδε προιστάμενος π. Γεώργιος Βλέτσης ομίλησε εκτενώς με λόγια αγάπης και επαίνου για την μέχρι τούδε εκκλησιαστική διακονία του π. Γεωργίου Σιώμου, ενώ ο πολιός Διάκονος π. Νικόλαος Τζώρτζης χαιρέτισε τον νέο προιστάμενο με τον ακόλουθο εγκωμιαστικό ύμνο:

Ηπείρου, Αννοβέρου τέκνον σεμνόν

Αρχιμανδρίτης σώφρων, μετά πολλών των προσδοκιών,

Ναού Αγίων Πάντων ο προεστώς ο νέος

και αδελφός εν πίστει, χαίρε Γεώργιε.

Ο Αρχιμανδρίτης Γεώργιος Σιώμος γεννήθηκε στο Αννόβερο της Γερμανίας από γονείς μετανάστες. Η Μητέρα του κατάγεται από το Άργος Ορεστικό και ο μακαριστός πατέρας του από την Φούρκα της Ηπείρου. Επισκέφθηκε το γερμανικό σχολείο και τα τμήματα ελληνικής γλώσσης στο Αννόβερο και γαλουχήθηκε και στους δύο πολιτισμούς, τον γερμανικό και τον ελληνικό, ενώ η ενασχόληση στο αναλόγιο στην Ενορία των Τριών Ιεραρχών Αννοβέρου του μεταλαμπάδευσε την ορθόδοξη πίστη και ζωή.

Μετά το πέρας του γερμανικού γυμνασίου και λυκείου μετέβη στο Μόναχο, όπου σπούδασε ορθόδοξη Θεολογία στο Τμήμα Ορθοδόξου Θεολογίας του Πανεπιστημίου Μονάχου, παρακολουθώντας συνάμα και διαλέξεις και σεμινάρια καθηγητών της ρωμαιοκαθολικής και ευαγγελικής θεολογικής σχολής. Τον Ιούνιο 2014 ο Σεβ. Μητροπολίτης Γερμανίας κ. Αυγουστίνος τον χειροθέτησε Μοναχό, τον χειροτόνησε σε Διάκονο και τον τοποθέτησε στον ιερό ναό των Αγίων Πάντων Μονάχου. Στο διάστημα της παραμονής του στο Μόναχο, ως φοιτητής και ως Διάκονος, εκπροσώπησε την Ιερά Μητρόπολη Γερμανίας σε πολυάριθμες εκκλησιαστικές και διεκκλησιαστικές εκδηλώσεις και κοινωνικές εκδηλώσεις της βαυαρικής κοινωνίας. Προ ολίγων μηνών τοποθετήθηκε και ως συνεργάτης στο ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΠΙΤΙ Μονάχου, εμπλουτίζοντας τις γνώσεις του και στο κοινωνικό έργο των εκκλησιών Μονάχου.

Απόστολος Μαλαμούσης, Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου

 

Στη φωτογραφία από αριστερά:

ο Πρωτοπρεσβύτερος Απόστολος Μαλαμούσης, ο Διάκονος π. Νικόλαος Τζώρτζης, ο Αρχιμανδρίτης π. Γεώργιος Σιώμος, ο Πρωτοπρεσβύτερος π. Γεώργιος Βλέτσης και ο Πρεσβύτερος-Οικονόμος π. Πλούταρχος Κωσταντινίδης.

Ενορία Αγίων Πάντων Στη φωτογραφία από αριστερά  ο Πρωτοπρεσβύτερος Απόστολος Μαλαμούσης, ο Διάκονος π. Νικόλαος Τζώρτζης, ο Αρχιμανδρίτης π. Γεώργιος Σιώμος, ο Πρωτοπρεσβύτερος π. Γεώργιος Βλέτσης και ο Πρεσβύτερος-Οικονόμος π. Πλούταρχος Κωσταντινίδης.